Τη διεκδίκηση υλοποίησης των μεγάλων οδικών έργων της περιοχής μας “ενεργοποιώντας” την πολιτεία αποφάσισε το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά την αρνητική εξέλιξη του αποκλεισμού οδικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης για τους άξονες Γιάννενα-Κακαβιά, τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και τον άξονα Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι.

Για μεν τους άξονες της Πρέβεζας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης Ντακαλέτσης τόνισε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το επίπεδο της ωριμότητας των συγκεκριμένων έργων, ενώ αντίστοιχες προτάσεις υπάρχουν και για τις υπόλοιπες οδικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Ντακαλέτσης ενημέρωσε το σώμα πως μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κων/νο Τασούλα, εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στο ΔΣ την πρόθεσή του να συγκαλέσει και νέα σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών για το θέμα των οδικών αξόνων.

Ωστόσο, η πρόταση του κ. Ντακαλέτση ήταν να απευθυνθεί επιστολή όλων των Δημάρχων της Ηπείρου, προς τον Πρωθυπουργό και να τονίζεται η αναγκαιότητα συμπλήρωσης και ολοκλήρωσης των οδικών υποδομών της περιοχής μας.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου τάχθηκε υπέρ ενός κοινού “μετώπου” και με τις άλλες περιοχές που διατρέχει ο Δυτικός Οδικός Άξονας και είναι ήδη σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας.

Σε δεύτερη φάση κι αν δεν υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα από την αντίδραση της πολιτείας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου πρότεινε καταλήγοντας να εξεταστεί και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here