Σε “πονοκέφαλο” εξελίσσονται για πολλούς Δήμους της Ηπειρου οι δασικοί χάρτες οι οποίοι αναρτήθηκαν πρόσφατα και σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις- σε σημεία όπου υπάρχουν ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν έργα- καθιστώντας απαγορευτική ακόμη και μια απλή ανάπλαση.

Για το θέμα αυτό πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Στύλιου με τους Δημάρχους των νομών Αρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.

Ο κ.Στύλιος μετέφερε στους Δημάρχους τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την ύπαρξη οριζόντιων διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες υπογραμμίζοντας ότι στην εξάμηνη παράταση που δόθηκε θα διορθωθούν λάθη και όποιες αστοχίες έχουν προκύψει.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας υπογράμμισε ότι στο Δήμο μας προκύπτουν αρκετά τέτοια ζητήματα ( όπως οι λεγόμενες κατεχόμενες δασικές εκτάσεις στη Δ.Ε Ζαλόγγου αλλά και στο Λούρο ) εκφράζοντας την επιθυμία να υπάρξει πολιτική απόφαση για την επίλυσή τους.

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει, στο διάστημα που ακολουθεί, ο Δήμος θα προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη διευθέτηση θεμάτων που έχει δημιουργήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here