Στον ορισμό της “Ήπειρος Α.Ε” ως Φορέα Λειτουργίας της “Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου” προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Στόχος του φορέα λειτουργίας είναι η βιωσιμότητα της Πολιτιστικής Διαδρομής με διασύνδεση τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις (αγροδιατροφικές, μεταποιητικές και τουριστικές) όσο και με το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Ήδη από την “ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε” έχει εκπονηθεί μελέτη που παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους, την οργάνωση και ενδεικτικό πλάνο δράσης ενός τέτοιου οργανισμού για την Πολιτιστική Διαδρομή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Φορέας αυτός θα μεσολαβεί και θα συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και κοινωνικούς καθώς και με άλλους φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας που τυχόν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς τούτο.

Η επίσημη παρουσίαση της Πολιτιστικής Διαδρομής πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο του οποίου προηγήθηκε τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης, όπου συμμετείχαν δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Η Πολιτιστική Διαδρομή παρουσιάστηκε από στελέχη της Περιφέρειας και της “ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ” σε ειδική εκδήλωση στην Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο πριν από έναν μήνα.

Σε όλη τη διάρκεια της έως σήμερα λειτουργίας της Διαδρομής η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ συμμετείχε σε όλες τις δράσεις: τον σχεδιασμό της στρατηγικής, την επαφή με τις επιχειρήσεις της περιοχής και τη δημιουργία του Τοπικού Συμφώνου, τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, την λειτουργία του Συμβουλίου Φορέων, την προβολή της Διαδρομής σε ημερίδες, εκθέσεις, συνέδρια κλπ. και συνεπώς κρίθηκε σκόπιμος ο ορισμός της ως Φορέα Λειτουργίας των Πολιτιστικών Διαδρομών της Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ