Αντιμέτωπη με καύσωνα διαρκείας βρίσκεται η χώρα μας και κάποιες μετεωρολογιακές προβλέψεις θέλουν την Πρέβεζα να βρίσκεται στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Την ζέστη συνοδεύει και σκόνη από την Τυνησία και την Αλγερία κι όπως σημειώνει ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αρης Μπαρτζώκας οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες όπως είναι φυσικό έχουν θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία . Όπως σημειώνει στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας Θανάσης Μικρούλης το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει για περίπου 10 μέρες και η υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός σε 24ωρη βάση, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Ο κ.Μικρούλης υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουμε για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο, ενώ από την Πολιτική Προστασία εφαρμόζονται όλοι οι περιορισμοί και τα μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here