Το “πράσινο φως” για την υλοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, έδωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εντάσσοντας την Ήπειρο στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες.

Η ενισχυτική διδασκαλία είναι η στήριξη και παρακολούθηση της λειτουργίας αυτοτελούς υποστηρικτικού Προγράμματος διδασκαλίας σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου οι οποίοι έχουν αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης ή επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι:η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Πράξη αφορά στην οργάνωση και λειτουργία Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία (τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων) όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ