ΑρχικήΉπειρος"Πράσινο φως" από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για την δημιουργία του Αλιευτικού...

“Πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για την δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Μύτικα

Δημοσιεύθηκε:

Στην έγκριση Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας” προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης της Προγραμματικής Σύμβασης την οποία υπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ανέρχεται στο ποσό των 2.887.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ .

Το έργο έχει ως στόχο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του καταφυγίου, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αλιείς αλλά και στα τουριστικά σκάφη που καταπλέουν στην περιοχή, προκειμένου το καταφύγιο να γίνει “πόλος έλξης” στην ευρύτερη παράκτια περιοχή του Νομού Πρέβεζας και να αποτελέσει οργανωμένο σταθμό στο δίκτυο καταφυγίων του Ν. Πρέβεζας.

Τα έργα βελτίωσης του καταφυγίου θα αξιοποιήσουν το διαθέσιμο θαλάσσιο χώρο της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, παρέχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών.

Παράλληλα αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

Τελευταία νέα

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Σίσσυ Χρηστίδου: «Μας αρέσει πάρα πολύ η ζώνη που είμαστε – Ο Βασάλος πρέπει να πάρει δική του εκπομπή»

Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, τα επαγγελματικά...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: