Στην έγκριση Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας” προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης της Προγραμματικής Σύμβασης την οποία υπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ανέρχεται στο ποσό των 2.887.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ .

Το έργο έχει ως στόχο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του καταφυγίου, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αλιείς αλλά και στα τουριστικά σκάφη που καταπλέουν στην περιοχή, προκειμένου το καταφύγιο να γίνει “πόλος έλξης” στην ευρύτερη παράκτια περιοχή του Νομού Πρέβεζας και να αποτελέσει οργανωμένο σταθμό στο δίκτυο καταφυγίων του Ν. Πρέβεζας.

Τα έργα βελτίωσης του καταφυγίου θα αξιοποιήσουν το διαθέσιμο θαλάσσιο χώρο της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, παρέχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών.

Παράλληλα αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here