Με αρνητικό ισοζύγιο 152 θέσεων μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων μισθωτής εργασίας ιδιωτικού τομέα “έκλεισε” ο Απρίλιος για την Ήπειρο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος “Εργάνη”.

Ο δεύτερος μήνας των μέτρων κατά του κορονοϊού έφερε 925 προσλήψεις και 1077 απολύσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα στην Π.Ε Άρτας να χαθούν 118 θέσεις εργασίας και στα Ιωάννινα 87, ενώ αντίθετα στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα υπήρξε θετικό ισοζύγιο 30 και 23 θέσεων αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τετραμήνου η Άρτα έχασε 246 θέσεις εργασίας, η Θεσπρωτία 150, τα Ιωάννινα 1238 και η Πρέβεζα 128. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης τονίζει ότι η έλευση της πανδημίας του COVID-19, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, επηρέασε δυσμενώς το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, ακυρώνοντας οποιεσδήποτε προσλήψεις κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και, ιδίως, τις προγραμματισμένες εποχικές προσλήψεις στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού.

Ειδικότερα για τον Απρίλιο 2020, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, παρουσίασε θετικό πρόσημο μόνο κατά 7.205 θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα που οφείλεται αποκλειστικά στην ακύρωση των αναμενόμενων πολλών προσλήψεων της περιόδου αυτής στην εστίαση και τον τουρισμό και όχι σε απολύσεις, οι οποίες, μάλιστα, τον εφετινό Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here