Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα τις μελέτες για το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αναστήλωσης Μνημείων με την συμμετοχή της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθής Αγγέλη.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν λεπτομέρειες επί των μελετών ενόψει της διαδικασίας συζήτησης για έγκρισή τους από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όπως τονίζει η κ.Αγγέλη, στόχος είναι η διαδικασία ανάδειξης του σημαντικού αυτού Μνημείου να προχωρήσει και το Στάδιο να αποτελέσει έναν ακόμη “σταθμό” στη “διαδρομή” για την συνολική αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2017 στα γραφεία του “Διαζώματος” υπεγράφησαν τέσσερις συμβάσεις για την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών αποκατάστασης του Αρχαίου Σταδίου της Νικόπολης, ενώ η έγκρισή τους από το ΚΑΣ “σηματοδοτεί” και την άμεση υλοποίησή τους καθώς το έργο αποκατάστασης του σταδίου έχει ήδη ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 – Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here