ΑρχικήΉπειροςΡεκόρ κρατήσεων στις εκκλησίες των Ιωαννίνων μετά την απόφαση του Μητροπολίτη για...

Ρεκόρ κρατήσεων στις εκκλησίες των Ιωαννίνων μετά την απόφαση του Μητροπολίτη για τηλεφωνική κράτηση «reserve»

Δημοσιεύθηκε:

Πιστοί στα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ήδη να ανταποκρίνονται θετικά στην εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου, με αποτέλεσμα να τηλεφωνούν συνεχώς στους ιερούς ναούς, προκειμένου να κάνουν κράτηση και να είναι σίγουροι πως θα παρακολουθήσουν την μεγάλη λειτουργία του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr, οι εφημέριοι των ναών που έχουν αναλάβει να συνομιλούν με το ποίμνιo,  άτομα από την ίδια οικογένεια μπορούν να καλούν και να αναφέρουν όνομα και αριθμό πιστών που θα παρακολουθήσουν την Λειτουργία ενώ οι υπόλοιποι καλούνται να τηλεφωνούν ξεχωριστά ο καθένας.

Έτσι μεγάλη θα είναι η προσέλευση στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς και το μέτρο που θέλει στα δυο τετραγωνικά και έναν πιστό, την κάθε Ακολουθία θα παρακολουθήσουν 370 άτομα:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους πιστούς γιατί σχεδόν όλη η χρόνια έτσι κινήθηκε. Και τα Θεοφάνια έτσι ήταν και το Πάσχα και όλες οι μεγάλες εκκλησιαστικές γιορτές. Εδώ ο Μητροπολιτικός ναός χωράει 370 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και δεχόμαστε τα πρώτα τηλεφωνήματα. Άτομα από την ίδια οικογένεια καλούν μια φορά και απλά αναφέρουν όνομα και αριθμό ατόμων, οι υπόλοιποι ξεχωριστά ο καθένας. Συνολικά τις τέσσερις Λειτουργίες των Χριστουγέννων θα πρέπει να τις παρακολουθήσουν συνολικά 1480 άτομα, ωστόσο περιμένουμε αρκετά λιγότερο αριθμό».

Σε αρκετά καλό επίπεδο και οι κρατήσεις για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου:

«O κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στην κίνηση του Μητροπολίτη μας διότι τους δίνεται η δυνατότητα στις τέσσερις Ακολουθίες που θα τελεστούν να συμμετέχουν και να κοινωνήσουνε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Στο ναό μας σύμφωνα με τα μέτρα, που θέλουν έναν πιστό στα δυο τετραγωνικά θα μπουν 250 συνολικά πιστοί σε κάθε Λειτουργία».

Ελάχιστες είναι θέσεις που έχουν απομείνει για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς αφού οι πιστοί φρόντισαν από νωρίς να τηλεφωνήσουν και για τις τέσσερις μεγάλες Λειτουργίες:

«Η ανταπόκριση είναι ήδη εξαιρετική, οι θέσεις έχουν σχεδόν όλες καλυφθεί και για τις τέσσερις Ακολουθίες των Χριστουγέννων. Ο ναός μας χωράει 170 άτομα σε κάθε Λειτουργία και πιστεύω πως τον συνολικό αριθμό τον 680 πιστών θα τον καλύψουμε άνετα».

Συνολικά στην Μητρόπολη Ιωαννίνων ανήκουν 15 συνολικά ιεροί ναοί από τους οποίους στους 8 θα τελεστούν τέσσερις συνολικά Θείες Λειτουργίες με Θεία Κοινωνία και στους υπόλοιπους 7 από τρεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει μοιραστεί σε όλους τους ναούς της Μητρόπολης Ιωαννίνων «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Ο μητροπολίτης ζητά επίσης από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία στην περίπτωση που αισθάνονται οποιαδήποτε αδιαθεσία.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: