Κοσσοβάροι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στην Ηγουμενίτσα,  κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Δήμου, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα του Μαυροματίου, όπου εκεί τους δόθηκε τουριστική βίζα με περιορισμένη διάρκεια, γιατί  δεν είχαν φροντίσει, όπως έπρεπε,  να έχουν όλοι, γεγονός, που δείχνει ότι η επίσκεψη δεν ήταν επαρκώς οργανωμένη.

Το κράτος τους δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα και προπαγανδίζει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει και τη Θεσπρωτία, αλλά και τμήματα της υπόλοιπης Ηπείρου!

Την ίδια στιγμή οι «Τσάμηδες» ξεκινούν τις εκδηλώσεις για την υποτιθέμενη και ιστορικά αναπόδεικτη «γενοκτονία» τους, που θα κορυφωθούν στο τέλος της εβδομάδας στο «μνημείο» της Τζάρας, κοντά στα σύνορα με τη Σαγιάδα.

Ρεσιτάλ ανθελληνισμού και προκλήσεων δίνουν οι «Τσάμηδες», επικαλούμενοι τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη «γενοκτονία», όπως υποστηρίζουν, των Ελλήνων σε βάρος τους, που, φυσικά, δεν έγινε ποτέ.

Πλέον, απ’ ότι φάνηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στα Τίρανα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχουν «σύμμαχό» τους και την κυβέρνηση της Αλβανίας, που μέχρι τώρα δεν έπαιρνε δημόσια θέση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκδηλώσεις των «Τσάμηδων» προβάλλονται εκτενώς από τον Τουρκικό τύπο.

Το (ψευδο)-ζήτημα των «Τσάμηδων» και της «Τσαμουριάς», με την διεκδίκηση όχι μόνο της Θεσπρωτίας και των περιουσιών τους, αλλά και της περιοχής μέχρι του Αράχθου ποταμού, δηλητηριάζει συνεχώς τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ