Μεγαλώνουν όσο περνά η ώρα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 4.26 τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας σε εστιακό βάθος περίπου 5 χιλιομέτρων.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν ρωγμές και πεσμένοι σοβάδες σε σχολικά κτίρια αλλά και σε κατοικίες κυρίως στην περιοχή των Λευκαδίτικων αλλά και στην Λ.Ειρήνης.

Η παραλιακή ζώνη (μέχρι το Κανάλι και την Καστροσυκιά) φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από την ισχυρή δόνηση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε δρόμους και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σουπερ μαρκετ δεν έχουν ανοίξει μέχρι αυτή την στιγμή αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα καθιστούν αδύνατη την είσοδο πελατών.

Ενα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου (το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα) κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων είχαμε και σε νεώτερες κατοικίες .

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος ο οποίος μαζί με 4 κλιμάκια μηχανικών πραγματοποιούν αυτοψίες στα σχολεία καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν ζημιές σε κτίρια να κάνουν σχετική δήλωση στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνιστά ψυχραιμία υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολεία τα οποία και ελέγχονται από τους μηχανικούς.

Ο ίδιος εξάλλου από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σαράφογλου και Κώστα Καμπουράκη ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται μαζί τους σε σχολεία (όπως το Δημοτικό του Μυτικα και το 7ο Νηπιαγωγείο ) που οι διευθυντές έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν προβλήματα.

  Να σημειώσουμε ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δε παρουσιάζει κάποιο σχολείο πρόβλημα στατικότητας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί κανονικά.

Ως ευτύχημα χαρακτηρίζει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Πρέβεζας του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν μέσα στην θάλασσα τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.Τα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι Δημότες για να δηλώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα είναι:

Το 2682360600 και 6944842969 ( αντιδ.τεχνικών υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ