Υπάλληλοι της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών με την βοήθεια της αλβανικής Αστυνομίας αφαίρεσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου τις δίγλωσσες πινακίδες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Φοινικαίων, λίγες ημέρες πριν, στα μειονοτικά χωριά, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα “Αγναντεύοντας”.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από εθνικιστικές οργανώσεις, αλλά και από κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την Κυβέρνηση Ράμα, πως επιτρέπει την ύπαρξη πινακίδων στην ελληνική γλώσσα, στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως πρόκληση για το αλβανικό έθνος.

Μάλιστα, άγνωστοι είχαν καταστρέψει ήδη μια πινακίδα, έξω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας, που κατοικείται πλέον σε σημαντικό αριθμό από πολίτες τσάμικης καταγωγής.

Έπειτα από αυτές τις αντιδράσεις και την διάσταση που έχει πάρει το θέμα στον αλβανικό Τύπο, οι Αρχές αφαίρεσαν τις πινακίδες, δικαιολογώντας τις ενέργειες τους με βάση το γεγονός πως στις πινακίδες πρώτα αναγράφονταν το όνομα στην ελληνική γλώσσα και ακολουθούσε από κάτω το όνομα στα αλβανικά.

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, παραβιάζει τον νόμο, καθώς πρώτη επίσημη γλώσσα είναι η αλβανική και δεύτερη επίσημη η ελληνική στους μειονοτικούς Δήμους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αφαίρεσης των πινακίδων υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους των χωριών, κυρίως στην Κρανιά, με την Αστυνομία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να συνεχίζουν την αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ