Μέσα στον Μάιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συγγραφές των πινάκων ζημίας και στην συνέχεια να γίνει η κοινοποίησή τους, προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Άρτας που επλήγησαν από τον παγετό στις 15 Φεβρουαρίου.

Αυτό απάντησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών. Όσο για τον παγετό που σημειώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και ειδικά για τις κλημεντίνες, που βρίσκεται εκτός χρονικής κάλυψης, η οποία είναι μέχρι 15 Ιανουαρίου, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι:

«Καταβάλλεται μια προσπάθεια μέσω της αναμόρφωσης του πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση καταστροφών να αποζημιωθούν και αυτοί οι παραγωγοί από το συγκεκριμένο εργαλείο σε χρόνο και επίπεδο ανάλογο με αυτό που θα αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ για ό,τι εμπίπτει στον κανονισμό του».

Σύμφωνα με τον υπουργό «στόχος είναι ουσιαστικά σε διάστημα 5 μηνών περίπου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, όταν σε αντίθεση στο παρελθόν οι αποζημιώσεις δίνονταν τμηματικά και ολοκληρώνονταν στα τέλη του επόμενου έτους από την ζημιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here