Σε χαμηλά επίπεδα είναι μέχρι σήμερα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του Ν. Πρέβεζας, αφενός γιατί εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα και αφετέρου για αρκετές από τις χώρες που προέρχεται η μεγάλη μερίδα των επισκεπτών μας, παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα.

Η Ιταλία και η Μ. Βρετανία πιέζουν στην κατεύθυνση να ανοίξουν και γι’ αυτές τα ελληνικά σύνορα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα για συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, ενώ οι Βρετανικές εφημερίδες «πανηγυρίζουν» ήδη το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων, προεξοφλώντας ότι θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Η ασφαλής πρόβλεψη περί μηδενικής κίνησης, ήταν ο βασικός λόγος που την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης της λειτουργίας των ξενοδοχείων, άνοιξε μόλις το 20% των μονάδων. Το ποσοστό από χθες ανεβαίνει και αναμένεται συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Στην Ήπειρο και κυρίως στα παράλια του Νομού Πρέβεζας, η στάση αναμονής για τους ξενοδόχους θα έχει διάρκεια, καθώς ναι μεν θα ανοίξουν τα σύνορα με τις όμορες χώρες, όμως υπάρχει μεγάλη συγκράτηση τόσο από την Αλβανία, όσο και από τις άλλες Βαλκανικές χώρες και ιδίως τη Ρουμανία από την οποία τα τελευταία χρόνια προέρχεται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών.

Να σημειώσουμε βέβαια πως ο τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες, είναι χαμηλού εισοδήματος.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών με μεγάλα εισοδήματα προέρχεται κυρίως από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, οι οποίοι όμως χρησιμοποιούν το αεροπλάνο.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται το πρώτο κύμα τουριστών – μικρό ή μεγάλο – και το σίγουρο είναι πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες και πρωτόκολλα για την ασφάλεια και την υγιεινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής χώρα και πρέπει να παραμείνει έτσι.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η περιοχή μας, με βάση τα φετινά δεδομένα, εκτιμάται πως θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω ελάχιστων κρουσμάτων Κορωνοϊού, κάτι που πολυδιαφημίζεται στο εξωτερικό.

 

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here