Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αγωγού Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

H πρόσκληση αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου και Αράχθου, από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, τη Φιλοθέη και τον Αμβρακικό, από το Δήμο Αρταίων, την Δ.Ε Φιλιππιάδας από τον Δήμο Ζηρού, τις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου από τον Δήμο Πρέβεζας και τη Δ.Ε Φαναρίου από τον Δήμο Πάργας, όπως επίσης της Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο αγωγός EastMed, πρόκειται να συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, καταλήγοντας στην Ιταλία, μεταφέροντας αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αγωγός θα εκτείνεται σε 1.900 χιλιόμετρα και αρχικά θα μεταφέρει 10 Bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) αερίου ανά έτος κατά τον υφιστάμενο σχεδιασμό του. Ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία.

Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed θα συνδεθεί με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ μήκους 210 χλμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ