Για την εξέλιξη σημαντικών έργων που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στην Π.Ε Πρέβεζας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ φάνηκε ότι θα εγκριθεί η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αλιευτικό καταφύγιο Βάλτου Πάργας ενός έργου με ώριμες μελέτες που περιμένει εδώ και πολλά χρόνια η περιοχή.

Σήμερα Τετάρτη εξάλλου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου αναμένεται να εγκρίνει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ποσό 1,5 εκ.ευρώ για την ανάδειξη του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα μετά και την έγκριση του έργου από το ΚΑΣ.

Η διευθέτηση του ρέματος Καρυδά προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, οδεύει προς ένταξη στο ΠΕΠ Ηπείρου, ενώ το ίδιο θα γίνει και για το ρέμα Τούση προϋπολογισμού 2.320.000 εκ. ευρώ το οποίο βρίσκεται στον Βάλτο Πάργας.

Εν τω μεταξύ αρκετά είναι τα νέα σε ότι αφορά τους οδικούς άξονες μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου ο Υπουργός είδε θετικά και δεσμεύτηκε να συζητήσει με την Εγνατία Οδό Α.Ε την θέσπιση ειδικών εκπτωτικών “πακέτων” στα διόδια της ζεύξης Πρέβεζας –Ακτίου για όσους περνούν καθημερινά από εκεί προκειμένου να πάνε στις εργασίες τους επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας για τον παραλιακό δρόμο από το ύψος της εξόδου της ζεύξης (στο ύψος του Παντοκράτορα) μέχρι και τον Μεσοπόταμο ο οποίος λειτουργεί οριακά και δεν θα μπορεί να είναι καθόλου λειτουργικός όταν ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας “Άκτιο- Αμβρακία”.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στη χρηματοδότηση της μελέτης εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του ότι θα το κάνει. Επίσης ο κ.Καραμανλής έδωσε το “πράσινο φως” προκειμένου η Περιφέρεια να ωριμάσει και να δημοπρατήσει πιο γρήγορα τη μελέτη από τον Κόμβο Καμπής μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου, σε περίπτωση που το Υπουργείο καθυστερήσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Ο κ.Ιωάννου ευχαρίστησε μάλιστα τον κ.Καχριμάνη για το ποσό των 35 εκ. ευρώ που δίνει από το ΠΕΠ Ηπείρου για να κατασκευαστεί αυτό το τμήμα του οδικού άξονα, ενώ ήταν υποχρέωση του Υπουργείου καθώς και για τη δέσμευσή του να βρει κονδύλια για το τμήμα του δρόμου Μεσοπόταμος-Πάργα όπου η μελέτη είναι έτοιμη.

Τέλος ο κ.Ιωάννου ενημέρωσε και για το έργο της νέας εισόδου της Πρέβεζας η δημοπράτηση του οποίου αναμένεται να γίνει σε δύο περίπου εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here