ΑρχικήΉπειροςΣε εξέλιξη μέχρι σήμερα το κατολισθητικό φαινόμενο στην Κρυοπηγή- Αιτία να "εξαφανιστούν"...

Σε εξέλιξη μέχρι σήμερα το κατολισθητικό φαινόμενο στην Κρυοπηγή- Αιτία να “εξαφανιστούν” περίπου 800 στρέμματα με ελαιόδεντρα και να καταστραφούν δρόμοι πρόσβασης

Δημοσιεύθηκε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και σήμερα η κατολίσθηση που από τις 27 Μαρτίου έχει εμφανιστεί στην περιοχή της Κρυοπηγής με αποτέλεσμα να “εξαφανιστούν” περίπου 800 στρέμματα με ελαιόδεντρα καθώς και να καταστραφούν οι δρόμοι πρόσβασης της περιοχής.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Π.Ε Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη , καλύπτοντας ένα από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

“Για πρωτοφανές κατολισθητικό φαινόμενο, τόσο σε έκταση και σε ένταση” μιλά ο κ. Ευάγγελος Νικολάου, διευθυντής στο ΙΓΜΕ Ηπείρου, ωστόσο υπογραμμίζει πως οι κάτοικοι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται “γιατί βρίσκεται σε μια απόσταση ικανοποιητική από τον οικισμό περίπου 600-700 μέτρα”.

Όπως εξηγεί στην  Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, κατολισθαίνει μια έκταση 400 στρεμμάτων, επισημαίνοντας πως “τα εδάφη είναι κυανές μάργες, σχηματισμός που δεν έχει συνεκτικό πέτρωμα και σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις, με μεγάλο ύψος βροχής σε μικρό διάστημα δημιουργήθηκε αυτό το φαινόμενο”.

Η περιοχή στην γεωλογική της εξέλιξη έχει ιστορικό κατολισθήσεων, ενώ η ύπαρξη ρήγματος που διέρχεται από τον χώρο ευνοεί ακόμη περισσότερο την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί εξάλλου με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου συγκαλείται ανοιχτή σύσκεψη φορέων και κατοίκων για το θέμα το οποίο έχει πλέον πολλές πτυχές και “παράπλευρες” απώλειες αφού εκτός από τα προβλήματα στην οδική πρόσβαση οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων έχουν χάσει την περιουσία τους κάτι που για πολλούς ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή.

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα