Με αγωνία περιμένουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, την πρώτη ουσιαστικά μεγάλη έξοδο του φετινού καλοκαιριού, σε μια περίοδο όμως που η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο» και οι τιμές των καυσίμων προκαλούν… ίλιγγο!

Το γεγονός ότι καταγράφεται αύξηση σε καθημερινή βάση εντείνει τους φόβους των πολιτών ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου η τιμή της βενζίνης μπορεί να αγγίξει τα 3 ευρώ το λίτρο!

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, προχθές Κυριακή στο Νομό Ιωαννίνων η μέση τιμή της αμόλυβδης πωλούνταν έναντι 2,340 ευρώ το λίτρο, ενώ μόλις μια μέρα πριν 2,335.

Η πρώτη απόδραση…

Πάντως οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε μια σχετική ύφεση, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για απόδραση από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μεγάλες προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί και για την παράλια της Ηπείρου, τα οποία το ερχόμενο τριήμερο περιμένουν αυξημένη κίνηση, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν προετοιμασμένοι να υποδεχθούν εκδρομείς τόσο από τις γύρω περιοχές, όσο και εκτός Ηπείρου, μιας και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, αλλά και το Αεροδρόμιο του Ακτίου δημιουργούν ευνοϊκές προοπτικές. Οι πληρότητες κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

«Πονοκέφαλος» τα καύσιμα!

Εξάλλου, η πρώτη αυτή μεγάλη έξοδος θα αποτελέσει «βαρόμετρο» για την πορεία της καλοκαιρινής σεζόν, η οποία αναμένεται να κυλήσει ομαλά, αν και φέτος ο αστάθμητος παράγοντας είναι η ακρίβεια! Ειδικά οι τιμές των καυσίμων που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται μόνιμα σε ανοδική πορεία, είναι ίσως ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας για συχνές εξορμήσεις, ενώ ακολουθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών που για πολλά νησιά είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένες». Αντίθετα, καταλύματα, με μια καλή έρευνα αγοράς, μπορεί να βρει κανείς και σε προσιτές τιμές, καθώς σχεδόν σε όλους τους προορισμούς υπάρχει πληθώρα επιλογών!

Η μετακίνηση με αυτοκίνητο τείνει να γίνει είδος… πολυτελείας, με πολλούς να σκέφτονται εναλλακτικούς τρόπους, όπως Μέσα Μεταφοράς, ή μονοήμερες αποδράσεις σε πολύ κοντινούς προορισμούς, χωρίς περαιτέρω περιηγήσεις, περιορίζοντας όσο το δυνατόν γίνεται τα χιλιόμετρα. Πάντως ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τυχόν παρεμβάσεις στα καύσιμα.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ