Σε καραντίνα έχουν τεθεί υπάλληλοι της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για προληπτικούς λόγους, όπως ανέφερε, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό υπάλληλοι της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με εργαζόμενη που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο στενό της συγγενικό περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι από την Περιφέρεια Ηπείρου εφαρμόζονται τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας. Σε όσους εισέρχονται στο διοικητήριο γίνεται θερμομέτρηση, ενώ από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους υπαλλήλους δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα.

Όσον αφορά την εφαρμογή της εγκυκλίου για τηλεργασία μέχρι και του 40% των υπαλλήλων, εξήγησε ότι δίνεται προτεραιότητα σε όσους έχουν προβλήματα υγείας ή έχουν στενά τους συγγενικά πρόσωπα με προβλήματα υγείας, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να τεθούν μόνο υπάλληλοι που είναι δυνατόν να διεκπεραιώσουν από το σπίτι τους υπηρεσιακά θέματα. Βάσει αυτών των αρχών, «κάθε υπηρεσία ετοιμάζει το πρόγραμμά της», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ