ΑρχικήΉπειροςΣε καταγγελία δανείων που είχε χορηγήσει στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ προχώρησε η Τράπεζα...

Σε καταγγελία δανείων που είχε χορηγήσει στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε:

Σε καταγγελία δανείων που είχε χορηγήσει στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, γεγονός που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο να υπαχθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το εν λόγω σενάριο εξετάζεται σημειωτέον από τις αρχές του καλοκαιριού από τους βασικούς πιστωτές της ηπειρώτικης αλλαντοβιομηχανίας.

Τι σημαίνει πρακτικά η υπαγωγή της ΒΙΚΗ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης; Στην εταιρεία θα τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής (συνήθως πρόκειται για ελεγκτικές εταιρείες) και στη συνέχεια η εταιρεία, ελεύθερη χρεών, βγαίνει σε πλειστηριασμό εν συνόλω.

Οι πιστωτές εισπράττουν το τίμημα και εξαρτάται από το ύψος του για το εάν επαρκεί για την κάλυψη των χρεών. Εάν δεν επαρκεί, το υπόλοιπο μέρος διαγράφεται. Από το τίμημα, εξάλλου, πληρώνεται και η αμοιβή του ειδικού διαχειριστή.

Από τα πλέον γνωστά παραδείγματα εταιρείας που εφαρμόστηκε το καθεστώς ειδικής διαχείρισης ήταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Διαφορετική λύση εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θυγατρική της ΒΙΚΗ, την εταιρεία ζωοτροφών LAKY. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η κατάθεση αίτησης πτώχευσης, ενώ στο παρελθόν είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η ΒΙΚΗ τον περασμένο Μάιο οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 44,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 26,39 εκατ. ευρώ περίπου προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί η αίτηση πτώχευσης της ΒΙΚΗ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας, ύστερα από αναβολή που έλαβε η εκδίκαση της σχετικής αίτησης στις 8 Ιουνίου.

Πρόκειται για αίτηση που είχε κατατεθεί στις 18 Μαΐου 2018 από την εταιρεία με στόχο στην πραγματικότητα να αποφύγει τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και εμπορευμάτων.

Στις 24 Μαΐου 2018 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία προστατεύεται η εταιρεία από τους πιστωτές της και μετά την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης στις 8 Ιουνίου διατηρήθηκε σε ισχύ η προσωρινή διαταγή.

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: