Στις Δομές Υγείας πέφτει πλέον όλο το βάρος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού που μέρα με τη μέρα δημιουργεί πρωτόγνωρες συνθήκες και στη χώρα μας.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, όπως ήταν αναμενόμενο, κινητοποιεί το εθνικό σύστημα υγείας, που το επόμενο διάστημα θα κληθεί να δοκιμάσει τις αντοχές του.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που αποτελεί «νοσοκομείο αναφοράς» για τον κορωνοϊό βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό, ενώ στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ενισχύθηκε με το ειδικό μηχάνημα, έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται πλέον οι εξετάσεις ταυτοποίησης στα Γιάννενα, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Mάλιστα, στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ομάδα 14 εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων συνέδραμε στην οργάνωση ιατρείου και χώρου διαλογής εκτός του κτιρίου, όπου θα γίνεται η υποδοχή και η εξέταση ύποπτων περιστατικών από τον ιό COVID-19.

Οι εθελοντές έστησαν και προετοίμασαν μία σκηνή 35 τ.μ. του τμήματος, ειδικά σχεδιασμένη για ανάλογες περιστάσεις και δύο μικρότερες σκηνές της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι., Βασ. Τσίκαρης και ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, Αθ. Κιτσάκος, εξήραν την ταχύτατη ανταπόκριση του Ε.Ε.Σ. στο αίτημά τους και την αποτελεσματικότητα των εθελοντών.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. τονίζει ότι παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας, για να συνδράμει τις αρχές και το κοινωνικό σύνολο όπου απαιτηθεί.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here