Ιδιαίτερα θερμό προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι, όχι μόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως εξαιτίας των ανατιμήσεων τόσο σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, όσο και στα καύσιμα, οι τιμές των οποίων έχουν χτυπήσει «κόκκινο»! Το οικονομικό φορτίο που έχουν επωμιστεί το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές είναι δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα για τους περισσότερους και οι διακοπές σε μακρινούς προορισμούς να αποτελούν φέτος «όνειρο θερινής νυκτός»!

Οι τιμές των καυσίμων που στην περιοχή μας αγγίζουν τα 2,5 ευρώ το λίτρο, είναι ο «νούμερο ένα» ανασταλτικός παράγοντας για μακρινές αποδράσεις, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα διόδια, τα τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εάν η επιλογή είναι τα νησιά του Αιγαίου και φυσικά η διαμονή και το φαγητό.

Η ανάγκη πάντως των Ελλήνων για λίγες ημέρες διακοπών, μετά από δυο δύσκολα καλοκαίρια λόγω κορωνοϊού, αποτυπώνεται και στις αιτήσεις για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, με τη συμμετοχή να σπάει κάθε ρεκόρ. Ας σημειωθεί ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στις 14:00 το μεσημέρι.

«Πονοκέφαλος» τα καύσιμα!

Αναμφίβολα το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» θα δώσει τη δυνατότητα για φθηνές διακοπές σε αρκετούς συνανθρώπους μας. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» είναι οι τιμές των καυσίμων που στερούν τη δυνατότητα μακρινών μετακινήσεων, καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών βάζει βενζίνη με το… σταγονόμετρο, μόνο για να εξυπηρετεί τις άμεσες ανάγκες.

Αυτό σημαίνει ότι και οι περισσότεροι Ηπειρώτες φέτος θα αρκεστούν στις κοντινές παραλίες για τα μπάνια τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιλέξουν να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εξάλλου, το ράλι τιμών στα καύσιμα αναμένεται να επηρεάσει και τα χωριά της Ηπείρου, καθώς εκτιμάται ότι αρκετοί απόδημοι δεν θα καταφέρουν να επισκεφθούν τις πατρογονικές τους εστίες. Αν και είναι ακόμη νωρίς, αφού συνήθως μετά τις 20 Ιουλίου παρατηρείται αύξηση της επισκεψιμότητας στα χωριά, με αποκορύφωμα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, οι μόνιμοι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι οι απόδημοι από την Αθήνα και άλλα μακρινά αστικά κέντρα δεν θα πάρουν την απόφαση φέτος, λόγω της γενικότερης ακρίβειας που επικρατεί, με αποκορύφωμα βέβαια τα καύσιμα!

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ