Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε, επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, στα Ιωάννινα και στις Διαποντίους Νήσους, την αεροπορική βάση στο ‘Ακτιο και την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο της της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των μονάδων της.

Μετέβη στο επιτηρητικό φυλάκιο «Μολυβδοσκέπαστου» στην Ήπειρο, στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο Πεσόντων στην Κόνιτσα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, τον δήμαρχο Κόνιτσας, Νικόλαο Εξάρχου, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμο και τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιάνης και Κονίτσης, Ανδρέα.

Στους Οθωνούς, επισκέφθηκε τους οικισμούς ‘Αμμος και Αυλάκια, συνομίλησε με κατοίκους του νησιού ενώ μετέβη στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής που στελεχώνεται από οπλίτη θητείας ιατρό, ο οποίος με τις υπηρεσίες που προσφέρει εμπεδώνει το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό.

Επισκέφθηκε, επίσης, το οίκημα στο οποίο θα εγκατασταθεί το επιτηρητικό φυλάκιο μονίμου επανδρώσεως, το Κοινοτικό Κατάστημα Οθωνών, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς καθώς και το Τμήμα Καταδρομών που εδρεύει στη νήσο.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από αρμόδιους επιτελείς για την εξέλιξη της άσκησης «Ηνίοχος 21». Απευθυνόμενος σε Έλληνες και ξένους ασκούμενους αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής φίλων και σύμμαχων χωρών στην άσκηση, γεγονός που ενδυναμώνει τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα μέσω της συνεκπαίδευσης και ενισχύει την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here