ΑρχικήΉπειροςΣε πλοίο που πήρε μέρος στη ναυμαχία στο Άκτιο ανήκει το χάλκινο...

Σε πλοίο που πήρε μέρος στη ναυμαχία στο Άκτιο ανήκει το χάλκινο έμβολο που βρέθηκε στην Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

Το χάλκινο έμβολο της φωτογραφίας που βρέθηκε στον κόλπο της Πρέβεζας και σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, ανήκε, πιθανότατα, σε κάποιο από τα πλοία που πήραν μέρος στη ναυμαχία στο Άκτιο.

1.000 περίπου πλοία συναντήθηκαν, εκείνον το Σεπτέμβρη του 31π.Χ. Η Νικόπολη οφείλει την ύπαρξη της σε μία μεγαλειώδη νίκη που καθόρισε τη μοίρα του κόσμου.

Μετά τη Νίκη του στη Ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. και παράλληλα με την ίδρυση της Νικόπολης, ο Οκταβιανός οικοδόμησε στο σημείο όπου είχε στρατοπεδεύσει το Τρόπαιο της Νίκης, γνωστό και ως Μνημείο του Αυγούστου.

Στο χώρο αυτό, στην πρόσοψη ενός αναλημματικού τοίχου, τοποθετήθηκαν 36 ορειχάλκινα έμβολα, από τα πλοία του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: