Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πρέβεζας με αφορμή την εκδήλωση αρκετών δασικών και αγροτοδασικών πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας , οι οποίες αποδίδονται στην καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους καθώς και τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών .

Επίσης πριν την καύση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, τα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία.

Ήδη η υπηρεσία πραγματοποιεί εκτεταμένους ελέγχους-περιπολίες προς διαπίστωση της τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ