Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο οποίος διακομίστηκε την Τετάρτη διασωληνομένος από το νοσοκομείο της Άρτας.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί όσοι από το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Άρτας ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η «αστοχία» προέκυψε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που διακόμισε τον ηλικιωμένο απευθείας στα επείγοντα, χωρίς να ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία.

Ο αριθμός του προσωπικού που πιθανώς εκτέθηκε, δεν αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 άτομα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο Νοσοκομείο και να εξετάζεται το ενδεχόμενο ενίσχυσής του με ιδιώτες γιατρούς, σε συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή, ενώ όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου έχουν απολυμανθεί και συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του. Επίσης, αναμένονται απαντήσεις από πέντε δείγματα, που δεν αφορούν άτομα με επαφές με τον 72χρονο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here