Το πνεύμα των Χριστουγέννων επιτάσσει, όπως λέγεται, την αγάπη, τη συναδέλφωση και τη συγχώρεση.

Αυτό όμως είναι κάτι που προφανώς αγνοούν οι δημοτικοί μας άρχοντες, οι οποίοι, κόντρα στο κλίμα της γιορτινής περιόδου, έχουν εμπλακεί το τελευταίο διήμερο σε μία σκληρή αντιπαράθεση εκτοξεύοντας ο ένας για τον άλλο βαριές κουβέντες και πρωτόγνωρους χαρακτηρισμούς!

Τα… μαχαίρια βγήκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων με την Τατιάνα Καλογιάννη να σέρνει το χορό της αντιπαράθεσης εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Μωυσή Ελισάφ και  ορισμένους απ’ τους Αντιδημάρχους του.

Απαντήσεις σε εξίσου υψηλούς τόνους έλαβε τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον Νίκο Γκόντα, ενώ αμέτοχοι δεν έμειναν ούτε οι Άρης Μπαρτζώκας και Θωμάς Μπέγκας, με τον τελευταίο πάντως να κρατάει αποστάσεις γενικά από την κόντρα.

Το σίγουρο είναι ότι η «μάχη» των δηλώσεων… επισκίασε τελικά την ίδια τη συζήτηση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων που έχει ανάγκη η πόλη. Θέμα που θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο και αποκλειστικό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Σφοδρή επίθεση
Αφού άσκησε έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή κατηγορώντας την για έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και απουσία ενημέρωσης όσον αφορά τα τεχνικά έργα η υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, η Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», εξαπέλυσε επίθεση στον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ κατηγορώντας τον ότι έχει… ξεκινήσει ήδη την προεκλογική του εκστρατεία για το 2023, παρόλο που υποστήριζε πριν εκλεγεί πως μία θητεία θα του ήταν αρκετή!

Η κ. Καλογιάννη είπε πως στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου παραστάσεις, και κάνει «προσφωνήσεις σε ημερίδες και εκδηλώσεις χωρίς καμία αξία και ουσία, απλώς για πριμοδότηση των αφανών συμμαχιών του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά στράφηκε στα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και δη τα έμμισθα, λέγοντας πως «τα θέματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία εισάγονται με ελλείψεις εισηγήσεων, με ανάγνωση κειμένων που απαγγέλουν άσχετοι με βάση το υπόβαθρό τους, συνάδελφοι, που έτυχε να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ιδιότητας, αλλά αντικειμενικά δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν την αρμοδιότητα που τους έτυχε». Τους κάλεσε δε «να εργαστούν αν μπορούν και θέλουν και να αμείβονται για παρασχεθέν έργο και όχι να αποζημιώνονται αέργως».

Η απάντηση Ελισάφ
Αφού συνήλθε από το αρχικό… σοκ, ο Μωυσής Ελισάφ έκανε λόγο για προσχεδιασμένη και άστοχη επίθεση της κ. Καλογιάννη, επικαλούμενος το γεγονός ότι είχε γραμμένο το κείμενο που διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κ. Καλογιάννη θεωρεί ότι είμαι ένας τοπικός διάσημος που ταλαιπωρώ την πόλη με τις παρουσίες μου σε εκδηλώσεις για πριμοδότηση των αφανών συμμάχων μου.

Λυπάμαι αν αυτό κατάλαβε. Λυπάμαι γιατί έχω μία πολύ μεγάλη διαδρομή και δεν έχω ανάγκη την προβολή μου μέσω εκδηλώσεων. Το είπα κι άλλες φορές. Έχουμε απομακρυνθεί από τις εκλογές και οι επόμενες είναι πολύ μακριά. Καλό θα είναι λοιπόν να ασχολούμαστε με την καθημερινότητά μας. Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται σήμερα και όχι τι θα γίνει σε τριάμισι χρόνια».

«Βαριά συκοφαντία…»
Γραπτή δήλωση με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε και χθες ο Δήμαρχος, στην οποία κάνει λόγο για συκοφαντία εναντίον του όσον αφορά τις αιτιάσεις της κ. Καλογιάννη ότι χρηματοδοτεί παραστάσεις και συμμετέχει σε ημερίδες και εκδηλώσεις χωρίς καμία ουσία.

«Δεν γνωρίζω τι εννοεί η κ. Καλογιάννη ούτε μπορώ να παρακολουθήσω το παραλήρημά της. Φαίνεται πως το μόνο που την απασχολεί είναι οι εκλογές του 2023. Όμως ο ισχυρισμός της ότι δαπανώνται χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου για πριμοδότηση αφανών συμμαχιών του Δημάρχου αποτελεί βαριά συκοφαντία και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και σφοδρής. Πρόκειται για λάσπη και δεν τιμά την ίδια. Ελπίζω να αντιληφθεί την ύβρη που διέπραξε», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Περί «αργυρώνητων»…
Σε ακόμα υψηλότερους τόνους απάντησε σε όσα είπε η Τατιάνα Καλογιάννη ο πρ. Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ο οποίος της απέδωσε τον χαρακτηρισμό «αργυρώνητοι», ισχυριζόμενος πως τον χρησιμοποίησε για στελέχη της Δημοτικής Αρχής, άποψη που υιοθέτησε και ο Μ. Ελισάφ.

«Είναι πρωτάκουστο να γίνονται μομφές για αργυρώνητους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για προϊόντα δικής της έμπνευσης. Καλό θα ήταν η κ. Καλογιάννη να ξεκινήσει με την αυτοκριτική της» ανέφερε ο Νίκος Γκόντας, υπενθυμίζοντας πως η ίδια υπήρξε «τρόφιμος» επί εννέα συναπτά έτη της Περιφέρειας Ηπείρου και πρόσθεσε τα εξής: «Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ίδια και η παράταξή της και όσο πιο νωρίς αντιληφθεί τον νέο άμισθο ρόλο της, τόσο το  καλύτερο».

Μπαρτζώκας – Μπέγκας
• Σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, ο οποίος σημείωσε ότι το 2023 για το οποίο ζήτησε απαντήσεις η Τατιάνα Καλογιάννη είναι πολύ μακρινό και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να απαντήσει στα σημερινά προβλήματα της πόλης.

• Ο πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, αφού τόνισε ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει καμία διάθεση για λαϊκισμό, καθώς γνωρίζει από την θητεία του ως Δήμαρχος, πως κάποια θέματα είναι δυσεπίλυτα, σημείωσε τα εξής: «Δεν αξιολογώ τις εκατέρωθεν δηλώσεις, αλλά σίγουρα κάτι δεν έγινε σωστά και σε τελική ανάλυση δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται κυρίαρχο θέμα οι εκάστοτε δηλώσεις αλλά η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για κάθε θέμα που προκύπτει και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου και δυστυχώς στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν δώσατε λύση κύριε Δήμαρχε, ούτε έστω προσωρινή».

Ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε πάντως τη Δημοτική Αρχή ότι πριν διαμορφώσει την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτήρισε, άποψή της για τον διαγωνισμό ανάπλασης της κεντρικής πλατείας δεν επιδίωξε να ανταλλάξει απόψεις με την Αρχιτεκτονική Σχολή και με εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ για τον Τριτοβάθμιο Βιολογικό Καθαρισμό εκφράζοντας την αγωνία του για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών που υπολείπονται για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ