Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν γιατροί και νοσηλευτές, μετά την ανακοίνωση για τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι απόλυτα αρνητικές, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου να τονίζει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει επαίσχυντο το νομοσχέδιο, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, υποστηρίζοντας πως “έτσι διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία”.

«Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος», τονίζει και πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και γενικές συνελεύσεις ενόψει της απεργίας που θα προκηρύξει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ