Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων άσκησε σε δηλώσεις του ο Σπύρος Κυριάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

«Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται μη έχοντας την αρμοδιότητα να διαπραγματευθεί. Αυτή τη στιγμή ακόμα και η Κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι ταγμένη υπέρ της θέσεως της Κυβέρνησης για τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος, δημοσίως έχει ταχθεί ενάντια, άρα η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τη δεδηλωμένη.

Οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς διαπραγματεύονται ως ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως ελληνική κυβέρνηση για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, μια διαπραγμάτευση η οποία δυστυχώς δεν βαίνει ομαλώς. Μάθαμε ότι ήδη έχουν δώσει τα θέματα περί Μακεδονικής γλώσσας, περί Μακεδονικών προϊόντων στην άλλη πλευρά.

Βλέπουμε την πλευρά των Σκοπίων να ζητάει περισσότερα αφού βλέπει την ελληνική πλευρά αρκετά δοτική.

Όταν ξεκίνησε το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων, στόχος της Κυβέρνησης ήταν να δημιουργηθεί ένα άλλος πόλος, δεξιότερα της ΝΔ, προσπαθεί να λύσει θέματα με τρόπους που μπορεί να κοστίσουν ανεπανόρθωτα για τη Χώρα» τόνισε ο κ. Κυριάκης και επισήμανε «Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν έχει συμφωνήσει στον όρο Μακεδονία. Ακόμα και το όνομα FYROM είναι από την Κυβέρνηση Σημίτη, μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για να λύσει εθνικά θέματα, δεν μπορεί να τα λύσει. Δεν κατάλαβα γιατί καιγόμαστε εμείς να λύσουμε το θέμα των Σκοπίων.

Η θέση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη, είναι η θέση του Προέδρου μας Κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς, είναι ξεκάθαρο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το Μακεδονικό, δεν θα λυθεί το Μακεδονικό».

Για τα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Κυριάκης αναφερόμενος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά «Οι σχέσεις μας με την Τουρκία θυμάστε πότε άρχισαν να διαταράσσονται.

Όταν συνέβη το πραξικόπημα στην Τουρκία και οι οκτώ ήρθαν στην Ελλάδα, ο Τ. Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα ο οποίος του διεμήνυσε πως σε μία εβδομάδα θα τους έχει πίσω (στην Τουρκία), χωρίς να έχει αρμοδιότητα ή εξουσία να κάνει κάτι τέτοιο, είπε ψέματα, κορόιδεψε τον Τούρκο Πρόεδρο και στη συνέχεια ξεκίνησε μία αλληλουχία γεγονότων.

Η απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία σιγά σιγά μας έφερε σε μια κατάσταση έντασης με τη γείτονα Χώρα. Ακολούθησε ο κ. Καμμένος, όταν πήγε να πετάξει στεφάνι στα Ίμια για να αποτίσει φόρο τιμής, αλλά δεν κατάφερε καν να πλησιάσει.

Γι’ αυτό το λόγο οι Τούρκοι – και καλά κάνουν – μιλάνε για γκρίζε ζώνες, όταν η ελληνική πλευρά δίνει τέτοια δικαιώματα! Προεκλογικά, ο Ερντογάν που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, βρήκε στην Ελλάδα πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε να στρέψει την κοινή γνώμη στα εξωτερικά θέματα.

Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή οι αντιμέτωποι των εκλογών είναι από τη μία ο Ερντογάν και από την άλλη κάποιοι που για τα εξωτερικά ζητήματα έχουν χειρότερες απόψεις απ’ ότι έχει ο Ερντογάν, πιο ακραίοι».

 

 

 

 Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ