Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) είναι η τρίτη μεγαλύτερη που έχει δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ, μετά από αυτές των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και ο διαγωνισμός για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών 67%, έχει συγκεντρώσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., η ATTICA A.E. Συμμετοχών σε κοινοπραξία με την Άκτωρ, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed – Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. , η ιαπωνικών συμφερόντων Portek International Private LTD, η αμερικανικών συμφερόντων Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Μελισσανίδη, η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & όμιλος Trident Hellas.

Το άνοιγμα των προσφορών αναμένεται να γίνει προς το τέλος Αυγούστου.

Ο επενδυτής που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό, θα έχει την υποχρέωση να προχωρήσει στην αναβάθμιση μιας εκ των τριών μαρίνων που ελέγχει ο ΟΛΗΓ, κάτι που χαμηλώνει τις προσφορές, αφού θα επιβαρυνθεί και με αυτό το κόστος. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως το τίμημα θα κυμανθεί στα 25 – 30 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ