Ιδιαίτερη αναφορά στην επιθετική διάσταση της πανδημίας στα Γιάννενα έκανε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι είναι μεταξύ των νομών που βρίσκονται σε οριακό σημείο και η κατάστασή τους θα αξιολογηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Στη διαπίστωση ότι η διασπορά του κορονοϊού είναι μεγάλη και ανησυχητική κατέληξαν και τα μέλη που πήραν μέρος στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως επισημάνθηκε εντοπίζονται περιπτώσεις όχι μόνο σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε εργασιακούς χώρους με πολυάριθμο προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οδηγίες για εκτεταμένους ελέγχους και λήψη πρόσθετων μέτρων σε κάθε επιχείρηση όπου εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού.

Επιπλέον, από σήμερα, και αρχής γενομένης από το Μέτσοβο, ξεκινούν δωρεάν έλεγχοι άμεσης διάγνωσης. Τα τεστ θα συνεχιστούν σε πολλές ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, όπως η Κόνιτσα, τα Δολιανά και το Ζαγόρι. Για έλεγχο μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι άλλων κοινοτήτων.

Τέλος ο κ. Καχριμάνης απεύθυνε νέα έκκληση εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή γενικού lockdown, καθώς και χθες ο ΕΟΔΥ απέδωσε 15 νέα κρούσματα στα Γιάννενα. Επίσης, ανακοίνωσε τρία κρούσματα σε Θεσπρωτία και 2 στην Πρέβεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here