Τα πάνω κάτω εκ νέου, στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, φέρνει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, να ακυρώσει τις προγραμματικές συμβάσεις που είχαν υπογράψει διάφοροι Δήμοι με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προσωρινή λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκρινε ότι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανήκει στον τοπικό ΦΟΣΔΑ και όχι στους Δήμους και άρα αυτός θα έπρεπε να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή, με κυριότερη τη διένεξη Αιρετής Περιφέρειας και ΦΟΣΔΑ για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο η πρώτη αρνείται να παραδώσει στο Φορέα, παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διαδικασία αυτή.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η αρμοδιότητα της μεταφοράς του υπολείμματος του εργοστασίου προς τους ΧΥΤΥ, την οποία όλοι διεκδικούν.

Η διενέξεις αυτές μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης έχουν βαρύνει το κλίμα ανάμεσα στους αιρετούς της Ηπείρου, ενώ η προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους για να τεθούν τα θέματα επί τάπητος, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς ο Περιφερειάρχης νοσεί με κορονοϊό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ