Σκληρή κριτική στη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου, άσκησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου το μεσημέρι της Τρίτης (01-03-2022) όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του Απολογισμού της περασμένης χρονιάς τον οποίο και καταψήφισε.

«Κοστίζετε ακριβά στους Ηπειρώτες» είπε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας και επισήμανε τα ακόλουθα: «τα οικονομικά δεδομένα του απολογισμού αποδεικνύουν πως μέσα σε ένα χρόνο οι Ηπειρώτες επιβαρύνθηκαν με μισό εκατομμύριο ευρώ για δαπάνες σε λειτουργικά έξοδα (αμοιβές αιρετών και προσωπικού, πληρωμές τηλεφωνικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, αναλώσιμα και επίπλωση γραφείων, υπηρεσίες συμβούλων κ.α. ) χωρίς να έχει παραχθεί ουσιαστικό έργο.

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς για εσάς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Δύο χρόνια τώρα έχετε καταφέρει να οδηγήσετε το Σύνδεσμο σε τέλμα χωρίς να προφέρει κανένα ουσιαστικό έργο (λειτουργία Πράσινων Σημείων, διαχείριση Βιοαποβλήτων).

Ταυτόχρονα, εφαρμόζοντας πρωτότυπες πολιτικές, σε πανελλαδικό επίπεδο τουλάχιστον, καλείτε τους Δήμους της Ηπείρου να προπληρώσουν υπηρεσίες που αφορούν επόμενη χρήση ή που δεν έγιναν ποτέ. Πόσο νόμιμο είναι άραγε να δεσμεύονται και πολύ περισσότερο να πληρώνονται ποσά που επιβαρύνουν του πολίτες για υπηρεσίες που δεν υλοποιούνται;

Όσο αυτό το δεδομένο δεν αλλάζει εμάς θα μας βρίσκετε απέναντι. Γιατί συμφέρουσες λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει αλλά η Διοίκηση του Συνδέσμου αρνείται αναίτια να τις υιοθετήσει. Γι’ αυτό καλούνται πρωτίστως οι βουλευτές σε συνεργασία με τους δήμους να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που μόνο οικονομική “αιμορραγία” προκαλεί στους Δήμους και κατ’ επέκταση τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ