Για έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνει λόγο σε άρθρο της, η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxtimes.gr με το άρθρο αναπαράγεται και από άλλες θρησκευτικές ιστοσελίδες όπως το “Βήμα της Ορθοδοξίας”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχουν ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και σύντομα – αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη- κλιμάκια ελέγχου δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα κάνουν φύλλο και φτερό την Μητρόπολη Παραμυθιάς. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως “είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Το τι ακριβώς θα βρουν και ποια θα είναι η πορεία των ερευνών και που θα καταλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των αρχών”.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα 

Η αδυναμία αρκετών, πια, Μητροπολιτών να διοικήσουν τις επαρχίες τους δεν είναι νέο φαινόμενο. Το πρόβλημα «μητροπολιτικής ακυβερνησίας» παραμένει έντονο σε πολλές Μητροπόλεις.

Κάποιοι αρχιερείς είχαν την γενναιότητα να υποβάλλουν την παραίτησή τους, βλέπε την περίπτωση του Μητροπολίτη Θήρας. Άλλοι, να ζητήσουν την τοποθέτηση έξαρχου, όπως έκανε ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου, όταν διαπίστωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν.

Υπάρχει και η περίπτωση, λένε, του Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος πιστεύει πως ολοκλήρωσε το έργο του και ήρθε η ώρα να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα «περιβάλλοντα» φαίνεται ότι παραμένουν ισχυρά και κρατούν τον Μητροπολίτη, σώνει και καλά, στην καρέκλα του.

Περιβάλλοντα που αποτελούνται από πρόσωπα που συνδέονται με τον Μητροπολίτη με σχέσεις πολυετούς συνεργασίας ή έχουν δεσμούς αίματος.

Συγκρατήστε όσα γράφω τώρα, γιατί αν τον Οκτώβριο έχουμε την εκλογή πέντε Μητροπολιτών τον προσεχή Φεβρουάριο θα έχουμε ακόμη πέντε. Μητροπόλεις που θα ελευθερωθούν λόγω παραιτήσεων ή άλλων εκκλησιαστικών εξελίξεων. Όχι κατ’ ανάγκη βιολογικής απώλειας των αρχιερέων. Γι’ αυτά θα σας ενημερώσω προσεχώς.

Οι πληροφορίες μου δεν χωρούν αμφισβήτηση. Μαθαίνω πως οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχουν ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και σύντομα – αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη- κλιμάκια ελέγχου δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα κάνουν φύλλο και φτερό την Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Το τι ακριβώς θα βρουν και ποια θα είναι η πορεία των ερευνών και που θα καταλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των αρχών.

Στην επαρχία της Παραμυθιάς βοά ο τόπος πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την βιολογική αδυναμία του Μητροπολίτη κ. Τίτου και λειτουργούν χωρίς μέτρο. Εκμεταλλευόμενοι την υπογραφή του Μητροπολίτη. Ενός σεβαστού προσώπου που δυσκολεύεται όχι μόνο ο άνθρωπος να διοικήσει αλλά και να επικοινωνήσει με τους γύρω του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ