Από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου αυτοί που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αντιμετωπίζουν νέες αυξήσεις στην τιμή, καθώς αποτελεί παρελθόν η επιδότηση στην αντλία με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει και εκείνη της βενζίνης, με το ράλι στις τιμές της ενέργειας να μην έχει σταματημό.

Τα ποσά που θα σταματήσουν να χορηγούνται για τα οχήματα, θα περάσουν στο επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ρίξει» στην επιδότηση για θέρμανση περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το πετρέλαιο κίνησης και στην Πρέβεζα έφτασε να είναι πλέον πιο ακριβό από την βενζίνη. Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ, αλλά και των φορτηγών που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης για καύσιμο, καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τις αυξήσεις,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨Βήμα της Πρέβεζας” τα πρατήρια της Πρέβεζας η τιμή ξεκινά 1,752 ευρώ το λίτρο και φτάνει τα 2,080 ευρώ το λίτρο όταν την περασμένη Πέμπτη ξεκινούσε από 1,745 ευρώ το λίτρο και έφτανε 1,999 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή την Κυριακή στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 1,869 ευρώ το λίτρο και της απλής αμόλυβδης 1,979 το λίτρο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν ακριβώς ένα χρόνο, η αντίστοιχη τιμή της «απλής» αμόλυβδης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, ήταν 1,695 ευρώ, ενώ για το diesel κίνησης 1,407 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας σχετικά στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα είπε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας απόγνωση στους ιδιοκτήτες οχημάτων που «καίνε» diesel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ