Με φωτογραφίες και ένα μήνυμα απελπισίας, διότι κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, οι αγρότες της Άρτας και συγκεκριμένα της περιοχής κοντά στον Αμβρακικό Κόλπο, μιλούν στο Agro24 και εξηγούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά μετά από σφοδρές καταιγίδες.

«Είμαστε ζώνη πλημμυρών», μας λένε και παρ’ όλ’ αυτά «είναι σε λειτουργία μόνο ένα αντλιοστάσιο για μια περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από πλημμυρισμένα χωράφια, πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει από το πολύ νερό. Όσες καταγγελίες και να κάνουμε δεν μας ακούνε οι αρμόδιοι.

Μιλάμε για τις παραλιακές περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Αμβρακικό κόλπο (Βίγλα, Στρογγυλή, Άγιος Σπυρίδωνας, Πέτρα, Ανέζα, Ράχη κ.λπ.), όπου περισσότερα από 10.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από το νερό».

xorafi_plimmyra

Μάλιστα, καταγγέλουν ότι «πολλοί εδώ και χρόνια βολεύονται με τις πλημμύρες, για να παίρνουν λεφτά από τις αποζημιώσεις, και σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ, όταν έχει πλημμύρες κρατούν το ένα και μοναδικό αντλιοστάσιο κλειστό.

Κάποιοι άλλοι πάλι, πραγματικοί αγρότες, ζούνε από τις καλλιέργειες. Δεν πρέπει η καταστροφή να περάσει πάλι στο απυρόβλητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here