Aγαπητοί συμπολίτες,

Ο εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πρώτες ελεύθερες εκλογές, αφού διεξάγονται εκτός μνημονιακού καθεστώτος. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 9 χρόνια, μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, χωρίς τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις παρεμβάσεις των δανειστών και του ΔΝΤ.

Η κατάκτηση αυτή, που βρίσκεται στον πυρήνα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, ανήκει στον ελληνικό λαό, σε όλους εσάς και στην κυβέρνησή μας.

Και το λέω ξεκάθαρα όλοι εμείς, είμαστε αυτοί που καθαρίσαμε τα δικά τους σπασμένα. Καθαρίσαμε τα σπασμένα των κομμάτων που μας πήγαν στα βράχια και των ευρωπαίων που όλα τα χρόνια αυτά, τα χρόνια που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούσαν στην καταστροφή, εκείνοι έκαναν τα στραβά μάτια.

Φυσικά δε θα μπορούσε η επιστροφή στην κανονικότητα να μην έχει λάθη και αδυναμίες, να μην κρύβει οδύνη και αναγκαστικούς συμβιβασμούς. Έχει όμως και ένα υπόδειγμα:

Περάσαμε τις συμπληγάδες με την κοινωνία όρθια, με τη δημόσια υγεία στην υπηρεσία των πιο ευάλωτων ομάδων, με τη δημόσια παιδεία ζωντανή και υποστηρικτική για όλα τα παιδιά, με την εργασία προστατευμένη και χωρίς τον κανιβαλισμό των απολύσεων, με τους εργαζόμενους θωρακισμένους από τη μαύρη εργασία, με τους ανέργους να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, με τους συνταξιούχους προστατευμένους από επιπλέον περικοπές, με σημαντικά αναπτυξιακά έργα  που χρόνιζαν στα συρτάρια των υπουργείων ολοκληρωμένα πια και αποδομένα στην κοινωνία, με την ανεργία να μειώνεται κατά 9 μονάδες, με τους πιο χειμαζόμενους  να αποκτούν επιτέλους πρόσβαση σε  μέτρα ενίσχυσης και ελάφρυνσης, με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και εγγυήτρια της σταθερότητας στην πιο ασταθή περιοχή.

Tο κρίσιμο λοιπόν διακύβευμα, το οποίο ποτέ δεν ξανατέθηκε με τέτοιο απόλυτο και έντονο τρόπο, είναι πώς θα βαδίσουμε από τις 8 Ιουλίου και μετά.

Αν θα έχουμε κυβέρνηση για τους πολλούς ή κυβέρνηση που πίσω από το αμπαλάζ όμορφων λέξεων περί ανάπτυξης, έρχεται με κρυφή ατζέντα να ξαναβάλει από την πίσω πόρτα τη λιτότητα και τον αυταρχισμό.

Αν θα έχουμε κυβέρνηση με σχέδιο ανάκαμψης και κοινωνικής ανάπτυξης  ή κυβέρνηση που υπηρετεί το δόγμα ο καθείς μονάχος και όποιος αντέξει.

Αν θα έχουμε κυβέρνηση που θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση τη στήριξη της υγείας και της παιδείας ή κυβέρνηση που θα προσλαμβάνει ένα γιατρό για κάθε 5 που φεύγουν και ένα δάσκαλο για κάθε 5 που φεύγουν

Αν θα έχουμε κυβέρνηση που δεσμεύεται για δίκαιη φορολόγηση ή κυβέρνηση που φοροαπαλλάσσει και φοροελαφρύνει  τους ισχυρούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αν θα έχουμε κυβέρνηση που σέβεται και  προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων ή κυβέρνηση που θεωρεί παρωχημένο το 8άωρο, που ανασύρει από τον πιο βαθύ εργασιακό μεσαίωνα  την 7ήμερη εργασία

Είναι όλοι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους λέμε ότι σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Και όταν αποφασίζουμε για τη ζωή μας δε χωρά ούτε η αποχή, ούτε η χαλαρή ψήφος.

Γιατί τώρα, αγαπητοί συμπολίτες, μετά από 9 χρόνια κρίσης, γνωρίζετε.

Βάλαμε τα χέρια μας στη φωτιά, σε μια φωτιά που άναψαν αυτοί που σήμερα πάλι διεκδικούν να μας «σώσουν» και τη σβήσαμε.

Ήρθε η ώρα να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας και τον τόπο μας.

Για τους πολλούς. Για όλους εσάς!

Με τιμή

Σπύρος Βελέντζας

Υπ. Βουλευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here