Στην εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ έναντι τιμήματος 2,5 εκατ ευρώ περνά η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, πρώην θυγατρική Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Πρόκειται για εταιρεία που παλαιότερα είχε ως αντικείμενο την παραγωγή κερμάτων και ορείχαλκου για χρήση πυρομαχικών αλλά εδώ και καιρό υπολειτουργούσε.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά. Την εξαγορά ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Η ανακοίνωση

Η ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος Εταιρεία» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ») ανακοίνωσε ότι, στις 13 Απριλίου 2018, υπογράφηκε μεταξύ της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ» και της ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών», ενεργούσης με την ιδιότητα της ειδικής εκκαθαρίστριας της ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ» (στο εξής «ΜΒΗ ΑΕ»), συμβολαιογραφική σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης προς την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της «ΜΒΗ ΑΕ», ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, πάσης φύσεως απαιτήσεων, δικαιωμάτων, σημάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, λογότυπων, διακριτικών γνωρισμάτων, εμπορικής επωνυμίας και των πάσης φύσεως διοικητικών αδειών που συνδέονται με τη λειτουργία των στοιχείων ενεργητικού της «ΜΒΗ ΑΕ», αντί τιμήματος ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος είναι η επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και με την εκμετάλλευση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ», η μετατροπή του προφίλ της μονάδας σε εξαγωγική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here