Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Παρασκευή τα Ιωάννινα όπου και θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους Δημάρχους για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Ακόμη δε γνωρίζει αν γίνουν ανακοινώσεις για τη δημιουργία νέων Κέντρων στην Ήπειρο (η οποία φιλοξενεί ήδη περίπου 4.000 μετανάστες) ή αν απλά γίνει μια συζήτηση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το προσφυγικό φαίνεται να είναι “καυτή” πατάτα για κυβέρνηση, φορείς και τοπικές κοινωνίες.

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια που βάζουν πάλι στην Ήπειρο στο “κάδρο” των περιοχών όπου θα δημιουργηθούν δομές για πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά , ωστόσο κανείς εκ των τοπικών αρχών δεν φαίνεται να γνωρίζει τίποτα περισσότερο.

Η αυριανή επίσκεψη του Υπουργού στα Ιωάννινα αναμένεται από όλους με ενδιαφέρον αφού οι Δήμαρχοι στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε στα Γιάννενα ζήτησαν επιτακτικά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση και όχι “διαρροές” για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here