ΑρχικήΉπειροςΣτα λευκά ντύθηκαν όλα τα βουνά της Ηπείρου!

Στα λευκά ντύθηκαν όλα τα βουνά της Ηπείρου!

Δημοσιεύθηκε:

Μπορεί ο Ιανουάριος να ήταν από τους πιο θερμούς ιστορικά, ωστόσο όπως φαίνεται η πρόσφατη κακοκαιρία θα επαναφέρει τα δεδομένα όσον αφορά στη χιονοκάλυψη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το 11,7% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας έχει καλυφθεί από χιόνι, με τα στοιχεία να πλησιάζουν το μέσο όρο των προηγούμενων 20 ετών για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στην Ήπειρο, όλα τα βουνά της, Σμόλικας, Λάκμος, Τύμφη, Τζουμέρκα, Tόμαρος, ακόμα και το Μιτσικέλι ντύθηκαν στα λευκά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η χιονοκάλυψη αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ή μπορεί να αυξηθεί κιόλας μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, αισθητή έγινε η πτώση της θερμοκρασίας που ακολούθησε τις χιονοπτώσεις. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τέροβο και ήταν μείον 3,9 βαθμοί Κελσίου, ενώ στους τρεις βαθμούς υπό το μηδέν βρέθηκαν περιοχές όπως η Κλειδωνιά Κόνιτσας και το Επισκοπικό. Μείον δύο βαθμοί καταγράφηκαν σε Μέτσοβο, Βωβούσα, Τσεπέλοβο, αλλά και στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει και η νέα εβδομάδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα Γιάννενα οι ελάχιστες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών θα είναι δύο και τρεις βαθμοί υπό το μηδέν, ενώ οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους οκτώ βαθμούς Κελσίου. Λόγω του παγετού, η κίνηση οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: