Το Ζαγόρι φιλοξενεί αυτές τις μέρες, μια Χολιγουντιανή παραγωγή με πρωταγωνιστή το γιο του γνωστού ηθοποιού Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Από μόνο του το γεγονός της αμερικάνικης παραγωγής στα… χώματα των Ιωαννίνων, είναι πολύ σημαντικό για την προβολή της περιοχής.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered», που αποτελεί αμερικανοϊταλική παραγωγή, γίνονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και το βασικό της μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στα χωριά του Ζαγορίου, κυρίως στο Τσεπέλοβο.

Για λίγες ώρες μάλλον, στο Ζαγόρι, «πετάχτηκε» με το ιδιωτικό του τζετ, ο πατήρ Ουάσινγκτον, προκειμένου να δει τον κανακάρη του στα γυρίσματα, και γιατί όχι να απολαύσει το φυσικό τοπίο, για το οποίο πιθανότατα, ο Ντένζελ… θα άκουσε από το γιο του.

Την παρουσία του σταρ – ηθοποιού αντιλήφθηκαν στο αεροδρόμιο, κάποιοι εκ των εργαζομένων εκεί και το θέμα προβλήθηκε μέσω του fb από ένα λογαριασμό, με το Αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος», Γιαννιωτών (Πύρρος, λέγεται η ομάδα στο fb, από εκεί «κλέβω» και τη φωτογραφία).

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ιταλός Ferdinando Cito Filomarino και παραγωγοί ο Marco Morabito και ο Luca Guadagnino, των επιτυχιών Call me by your name, Suspiria και I am love.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία αμερικανού τουρίστα, του Μπέκετ, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο στόχαστρο επικίνδυνης συνωμοσίας, σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Κυνηγημένος από αγνώστους, ένας καθημερινός άνθρωπος, θα ζήσει απρόσμενη περιπέτεια με φόντο την ελληνική ορεινή επαρχία και την πολύβουη Αθήνα.

Πρόκειται για αγγλόφωνη, αμερικανοϊταλική συμπαραγωγή, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου για την Ελλάδα.

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (γιος του Ντενζέλ Ουάσιγκτον)είναι ο πρωταγωνιστής, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός με την ταινία του Σπάικ Λι «BlackkKlansman» που διεκδίκησε φέτος 6 Οσκαρ, και απέσπασε τελικά χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο του διάσημου σκηνοθέτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here