Σταθερή παραμένει η κατάσταση στην Ήπειρο όσον αφορά στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα δεν αναφέρθηκε κάποιο νέο, ενώ αναμένονται απαντήσεις σε αρκετά δείγματα που έχουν στείλει τα Νοσοκομεία της περιοχής μας προς αξιολόγηση.

Όσον αφορά στις άσκοπες μετακινήσεις, δεκάδες ήταν για μία ακόμη φορά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε «ανυπάκουους» πολίτες σ’ όλη την Ήπειρο.

Σταθερή εικόνα

Νέο κρούσμα με κορωνοϊό δεν επιβεβαιώθηκε χθες στην Περιφέρειά μας. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένουν τρεις ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με τον ηλικιωμένο από την Άρτα να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Στη Μονάδα Λοιμωδών απ’ την άλλη, νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς.

Είναι ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο ασθενής που διακομίσθηκε από το «Χατζηκώστα», επίσης κάτοικος Πρέβεζας και ο ασθενής που ήρθε από την Κέρκυρα. Η κατάστασή τους εμφανίζεται σταθερή. Το τέταρτο περιστατικό αφορά ένα θετικό κρούσμα από την Πρέβεζα.

Από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στάλθηκαν χθες προς εξέταση οκτώ νέα δείγματα. Τα τέσσερα βγήκαν ήδη αρνητικά. Συνολικά από τα 85 δείγματα που έχουν ληφθεί μόνο το ένα ήταν θετικό.

Αρνητικά ήταν και τα 15 δείγματα που έστειλε προχθές το Νοσοκομείο της Άρτας. Όσον αφορά στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στη γειτονική πόλη, αυτοί παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δε διαπιστωμένες επαφές τους έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην Άρτα από τα 212 δείγματα που εξετάστηκαν μέχρι χθες τα επτά βγήκαν θετικά.

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό με κορωνοϊό και αναμένεται το αποτέλεσμα της εξέτασης, ενώ έχουν ληφθεί δύο επιπλέον δείγματα πιθανών κρουσμάτων που παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Τέλος, αρνητικά βγήκαν όλα τα δείγματα που έστειλε το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Κων/νου Κοσμίδη  και των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.
Όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο των μη-εργαστηριακών μαθημάτων διδάσκονται με αξιοποίηση τεχνικών τηλεματικής, καθώς τα μέλη Δ.Ε.Π. της Σχολής ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να ετοιμάσουν το κατάλληλο υλικό, ενώ ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φοιτητών εγγράφονται στις παρακολουθήσεις.

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here