Ο δήμος Ζαγορίου υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια για να αποτραπεί η δράση, την οποία χαρακτηρίζει ως την αρχή της καταστροφής για την περιοχή, καθώς θα πλήξει τον τουρισμό.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών στον Άγιο Αθανάσιο Ασπραγγέλων κατέθεσε ο δήμος Ζαγορίου, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ενέργεια αυτή ήρθε ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, την οποία, με σχετική επιστολή, έστειλε ο δήμος Ζαγορίου στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο γραφείο του υπουργείου Μετανάστευσης, στο γραφείο του περιφερειάρχη και στους βουλευτές του νομού, καθώς και των διαβημάτων διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό.

Ο δήμος Ζαγορίου υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια για να αποτραπεί η δράση, την οποία χαρακτηρίζει ως την αρχή της καταστροφής για την περιοχή, καθώς θα πλήξει τον τουρισμό.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο δήμος ζητά την ακύρωση της απόφασης της πολιτείας, είναι και η παντελής έλλειψη δομών υγείας στον δήμο, ο οποίος κατοικείται από υπερήλικες και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διάδοσης της πανδημίας, μιας και οι φιλοξενούμενοι στη δομή θα έχουν τη δυνατότητα να εξέρχονται από αυτή, έστω και κατά ομάδες, για μικρό χρονικό διάστημα, επισκεπτόμενοι προφανώς τα γύρω χωριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here