ΑρχικήΉπειροςΣτο ΣτΕ ο δήμος Ζαγορίου για τη δομή προσφυγόπουλων

Στο ΣτΕ ο δήμος Ζαγορίου για τη δομή προσφυγόπουλων

Δημοσιεύθηκε:

Ο δήμος Ζαγορίου υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια για να αποτραπεί η δράση, την οποία χαρακτηρίζει ως την αρχή της καταστροφής για την περιοχή, καθώς θα πλήξει τον τουρισμό.

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών στον Άγιο Αθανάσιο Ασπραγγέλων κατέθεσε ο δήμος Ζαγορίου, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ενέργεια αυτή ήρθε ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, την οποία, με σχετική επιστολή, έστειλε ο δήμος Ζαγορίου στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο γραφείο του υπουργείου Μετανάστευσης, στο γραφείο του περιφερειάρχη και στους βουλευτές του νομού, καθώς και των διαβημάτων διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό.

Ο δήμος Ζαγορίου υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή και νόμιμη ενέργεια για να αποτραπεί η δράση, την οποία χαρακτηρίζει ως την αρχή της καταστροφής για την περιοχή, καθώς θα πλήξει τον τουρισμό.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο δήμος ζητά την ακύρωση της απόφασης της πολιτείας, είναι και η παντελής έλλειψη δομών υγείας στον δήμο, ο οποίος κατοικείται από υπερήλικες και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διάδοσης της πανδημίας, μιας και οι φιλοξενούμενοι στη δομή θα έχουν τη δυνατότητα να εξέρχονται από αυτή, έστω και κατά ομάδες, για μικρό χρονικό διάστημα, επισκεπτόμενοι προφανώς τα γύρω χωριά.

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα