Τέλος στη δράση συμμορίας, που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας, κατάφεραν να βάλουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στους Κιρκιζάτες και στην Περάνθη Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ως μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, η οποία εντόπισε και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω δύο από τα μέλη της, κατά τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στους Κιρκιζάτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τέλη Απριλίου τρέχοντος έτους, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως από σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, με εναλλασσόμενη κάθε φορά σύνθεση, σε τέσσερις κλοπές από μονοκατοικίες στα χωριά Ακροποταμιά, Λιμίνη, Άγιοι Ανάργυροι και Γραμμενίτσα, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή, χρηματικά ποσά, είδη ένδυσης και υπόδησης, σε μια κλοπή πορτοφολιού και κινητού τηλεφώνου μέσα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στο Πολύδροσο, καθώς και σε δύο απόπειρες κλοπών από μονοκατοικίες στους Κιρκιζάτες και στον Αμμότοπο.

Επίσης, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεών τους, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here