ΑρχικήΉπειροςΣτη Βουλή η καθυστέρηση αποζημιώσεων των πληγέντων στην Π.Ε Πρέβεζας από...

Στη Βουλή η καθυστέρηση αποζημιώσεων των πληγέντων στην Π.Ε Πρέβεζας από έντονα καιρικά φαινόμενα τα έτη 2021-2022

Δημοσιεύθηκε:

Το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων στην Π.Ε Πρέβεζα τόσο από τις πλημμύρες στο Λούρο το Δεκέμβριο του 2021 όσο και από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στις 31 Μαρτίου 2022 έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαναστάσης, οι μεγάλες πλημμύρες τον Δεκέμβρη του 2021 προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ τον Μάρτη του 2022 επλήγησαν θερμοκηπιακές καλλιέργειες και άλλες εγκαταστάσεις και παρότι η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχουν δοθεί ακόμη αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή η οποία, όπως ανέφερε, προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνοντας ότι οι σχετικά με τις αποζημιώσεις του 2021 η διαδικασία οριοθέτησης καθυστέρησε (λόγω τμηματικής κατάθεσης των φακέλων από τις αρμόδιες υπηρεσίες) ωστόσο η οριοθέτηση έχει ολοκληρωθεί και θα προχωρήσει η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σε ότι αφορά τον ανεμοστρόβιλο η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιο λάθος δεδομένου ότι οι φάκελοι των πληγέντων έπρεπε να διαβιβαστούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι όχι στο Υποδομών, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι και σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσει η οριοθέτηση και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: