ΑρχικήΉπειροςΑναβάθμιση του ακτινολογικού του εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Τεχνολογία αιχμής...

Αναβάθμιση του ακτινολογικού του εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – Τεχνολογία αιχμής στην Ψηφιακή Ακτινογραφία

Δημοσιεύθηκε:

Στην αναβάθμιση του ακτινολογικού του εξοπλισμού, με την προμήθεια ενός νέου μηχανήματος, προχώρησε το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα Agfa DR600 προσφέρει στον πολίτη που θα αναζητήσει υπηρεσίες υγείας στο νοσοκομείο, ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο της Ψηφιακής Ακτινογραφίας.

Ο Θάλαμος Ακτινογραφιών μετατρέπεται σε ένα ευέλικτο δωμάτιο με αυτοματοποιημένη ροή εργασίας και ο τεχνολόγος, που θα πραγματοποιήσει την εξέταση, θα μπορεί πλέον να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον ασθενή απ’ ότι στην προετοιμασία της εξέτασης.

Το νέο σύστημα ενσωματώνει την τεχνολογία των «ψηφιακών (βηματικών) κινητήρων», δίνοντας τη δυνατότητα εντός λίγων δευτερολέπτων να προγραμματιστεί με ακρίβεια η σωστή θέση για την ακτινοβόληση του εξεταζόμενου, ενώ παράλληλα η τοποθέτηση επιτυγχάνεται με μηδενική δύναμη (ZeroForce), γεγονός που επιτρέπει στο προσωπικό να εκτελεί όλες τις ακτινογραφίες χωρίς σωματική επιβάρυνση.

«Πλέον, δίνεται η δυνατότητα στο νοσοκομείο μας να επιλέξει από μία γκάμα νέων λειτουργιών, ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας Covid-19, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που αυτή έχει δημιουργήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η εξέταση ολόσωμης Ακτινογραφίας για τον έλεγχο σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, που κατ’ αποκλειστικότητα για την περιοχή πραγματοποιούσε το ΠΓΝΙ με την τεχνική FLFS («Full Leg Full Spine»), έχει επίσης αναβαθμιστεί και πραγματοποιείται πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια και χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας για τον εξεταζόμενο.

«Η αναβάθμιση του σύγχρονου απεικονιστικού συστήματος ακτινογραφιών εκφράζει την πάγια θέση της διοίκησης για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά και του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης και του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής για την ανάγκη βελτιωμένης ποιότητας εικόνας, με μείωση της δόσης ακτινοβολίας στον ασθενή, αυτοματοποιημένης ροής εργασίας για αξιοπιστία στα αποτελέσματα και πλήρη εκμετάλλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στη βάση της Ιατρικής Απεικόνισης που είναι η Κλασική Ακτινολογία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία νέα

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Βαρύ πένθος στην Πολεμική Αεροπορία: Πέθανε 43χρονος Αρχισμηνίας – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Θρήνος και βαρύ πένθος στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού...

Ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή ύστερα από πτώση σε πηγάδι σε χωριό

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ηλικιωμένη από πηγάδι και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ στην περιοχή Φωτολίβος Δράμας Ηλικιωμένη έπεσε σε πηγάδι...

Δεν έχουν τέλος οι σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: 13χρονη γέννησε το παιδί του βιαστή της – Συγγενής ο βιαστής της

Δεν έχουν τέλος οι σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: 13χρονη γέννησε το παιδί του βιαστή της...

Περισσότερα

Ηλικιωμένη ανασύρθηκε νεκρή ύστερα από πτώση σε πηγάδι σε χωριό

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ηλικιωμένη από πηγάδι και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ στην περιοχή Φωτολίβος Δράμας Ηλικιωμένη έπεσε σε πηγάδι...
Αρέσει σε %d bloggers: