Ενοχλητική παραμένει η εικόνα με το κλειστό εδώ και τρία χρόνια Κάστρο του Παντοκράτορα.

΄Ένα μνημείο που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, προβάλλει την εικόνα της Πρέβεζας ως Καστρούπολη.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον; Κωλυσιεργούν οι Υπηρεσίες; Δεν υπάρχουν κονδύλια; Μελέτες πάντως υπάρχουν!

Όποιος και να είναι ο λόγος, το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί και μάλιστα άμεσα διότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο η φθορά μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να φτάσει σε σημείο τέτοιο που δεν θα επιτρέπει παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά έχουν καταλάβει μέρος του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, εκείνο το οποίο έχει στην ευθύνη της η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Δυστυχώς και ο Άγιος Ανδρέας τελεί υπό εγκατάλειψη.

Μάθαμε για τις παρεμβάσεις στα τείχη του Κάστρου Αγ. Ανδρέα όπως και για το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί και αφορά στη διαμόρφωση της Τάφρου.

Μέσα στο Κάστρο θα γίνουν τελικά όλα εκείνα που πολυδιαφημίστηκαν ή θα παραμείνει στη μιζέρια που βρίσκεται σήμερα.

Στο Κάστρο του Αγ. Γεωργίου πρόσφατα ο Στρατός προέβη σε εκτεταμένους καθαρισμούς και όπως γνωρίζουμε τα κτίρια στο εσωτερικό του βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση…

Όπως και για τα υπόλοιπα, έτσι και για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός…

Σίγουρα αξιολογείται θετικά η προσπάθεια του Δήμου και της Περιφέρειας για την προβολή της περιοχής μας εντός και εκτός συνόρων. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για τουρισμό, όταν αφήνουμε τους θησαυρούς της Πρέβεζας «ανεκμετάλλευτους» και παραδομένους στη φθορά και την εγκατάλειψη.

Μέριμνα για τα Κάστρα της Πρέβεζας τώρα!!!

 

 

Τοπκή Φωνή Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here