Πλησιάζει όλο και πιο κοντά η μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Ήπειρο με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο να προεξοφλεί ότι, αν χρειαστεί, η Ήπειρος θα τα δεχθεί με… χαρά, προκειμένου να βοηθήσει έναν όμορο δήμο.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, προανήγγειλε τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Κεντρική μονάδα ΑΣΑ στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Κάτι τέτοιο αναμενόταν ούτως ή άλλως να γίνει από το καλοκαίρι, όπου και παρουσιάστηκε το ΕΣΔΑ σε Ήπειρο και Ιόνια Νησιά. Επίσης, ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμο της Κέρκυρας για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια.

Ωστόσο, διέψευσε την όποια πιθανότητα μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο τονίζοντας πως μία τέτοια μετακίνηση θα ήταν, μεταξύ άλλων, οικονομικά ασύμφορη.

Επίσης, προσέθεσε πως η Ήπειρος είναι ένα βήμα μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τόνισε πως σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά σε αντίθεση με την Αττική και την Αττική, τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς ο δημόσιος τομέας θα λαμβάνει τις υπηρεσείες που χρειάζεται από τον ιδιωτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here