ΑρχικήΉπειροςΣΤΗΝ…ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ Η ΗΠΕΙΡΟΣ! - Ανησυχητική η διασπορά του κορωνοϊού στα Γιάννενα,...

ΣΤΗΝ…ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ Η ΗΠΕΙΡΟΣ! – Ανησυχητική η διασπορά του κορωνοϊού στα Γιάννενα, η οποία πιθανώς να φέρει πιο αυστηρά μέτρα

Δημοσιεύθηκε:

Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα στην Ήπειρο όσον αφορά στην πανδημία το τελευταίο διάστημα.

Αυτό αποδεικνύεται από τον καθημερινό αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για την περιοχή μας, ο οποίος, ειδικά στα Γιάννενα, κάποιες φορές είναι διψήφιος!

Οι τοπικές Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς όλα δείχνουν πως υπάρχει μία ανησυχητική διασπορά του κορωνοϊού που περιλαμβάνει σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, οργανισμούς κ.λ.π..

Σ’ αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δύο οίκοι ευγηρίας της Μητρόπολης και του Δήμου Ιωαννιτών, στους οποίους έχει χτυπήσει… καμπανάκι, αφού εντοπίστηκαν κρούσματα στο προσωπικό, ενώ άλλο ένα κρούσμα καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Όσο για τα υπό κατάληψη σχολεία, οι συνέπειες θα φανούν μετά την έλευση κάποιων ημερών!
Iδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση εμφανίστηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και κανείς πλέον δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Νομός να μπει σύντομα σε πιο αυστηρό καθεστώς επιτήρησης.

Ανησυχητική διασπορά
Ένα βασικό συμπέρασμα προκύπτει από την προσεκτική εξέταση των κρουσμάτων για τα Γιάννενα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και από τις πληροφορίες που φτάνουν για την προέλευσή τους, αφού σχετική επίσημη ενημέρωση δεν γίνεται. Υπάρχει μία διασπορά που είναι άκρως ανησυχητική, αφού «καλύπτει» πολλούς και διαφορετικούς χώρους κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αλέκος Καχριμάνης εμφανίστηκε χθες έντονα προβληματισμένος με την κατάσταση, κάνοντας δημόσια έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. Μάλιστα, προέτρεψε τους πολίτες να φορούν μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους!

Ερωτηθείς σχετικά από τον «Π.Λ.», ανέφερε πως «εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι καταγράφονται κρούσματα τα οποία είναι αυτό που λέμε ‘ορφανά’, δηλαδή η ιχνηλάτηση δεν δείχνει από πού προέρχονται».

Όλα λοιπόν δείχνουν πως σύντομα πιθανώς να τεθούν σε ισχύ πιο αυστηρά μέτρα στην περιοχή των Ιωαννίνων για να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού!

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα