Η δήλωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στους Δήμους για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη αλλά και η οικιοθελής δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών που ιδιοκτήτες ακινήτων “νομιμοποίησαν” κατά το παρελθόν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος βρέθηκε στην Πρέβεζα.

Πλαισιωμένος από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, τον πρόεδρο των ιδιοκτητών Πρέβεζας κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα και εκπρόσωπους των συλλόγων , Ιωαννίνων, Λευκάδας και Αγρινίου ο κ. Παραδιάς αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα ότι στις 31.12.2019 λήγει η προθεσμία δήλωσης για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα, ενώ χαρακτήρισε ως λυτρωτική τη λύση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο ζήτημα των λανθασμένα δηλωμένων εμβαδών στους δήμους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει δηλωμένο στον οικείο ΟΤΑ το ακίνητό του με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, να το διορθώσει, χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημείωσε ότι οι δήμοι έχουν όφελος να επικοινωνήσουν την επίμαχη ρύθμιση και ζήτησε από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Γεωργάκο να ενημερώσει τις δημότες του, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παραδιά όπου όπως είπε συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία και στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ